facebook

Польські шахтарі заблокували залізницю на півдні країни через поставки вугілля з Росії

Польські шахтарі майже 300 профспілок у вівторок заблокували залізничні колії на вантажному терміналі в місцевості Славкув у Шльонському воєводстві на півдні країни. Як повідомляє радіостанція RMF, вони протестують проти поставок вугілля з Росії, передає УНН з посиланням також на Polsat.

Пише - джерело.

“Саме цей термінал з’єднує Схід із Західною Європою, і саме тут російське вугілля надходить по залізниці, позбавляючи нас робочих місць і можливості отримати підвищення зарплат”, — заявив один з учасників протесту Богуслав Зентек.

Раніше подібні акції по блокаді шляхів вже проводилися. Шахтарі заявляють, що будуть і далі організовувати протести такого типу. “Ми неодноразово просили уряд припинити імпорт російського вугілля. І ми отримували обіцянки багато разів. Однак насправді нічого не відбувається”, — зазначив Зентек.

Згідно з даними Агентства з промислового розвитку Польщі, в минулому році на польських шахтах було видобуто 61,6 млн тонн кам’яного вугілля, що на 1,8 млн тонн менше, ніж роком раніше. Продажі вугілля впали в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 4,1 млн тонн і склали 58,4 млн тонн. Станом на кінець грудня минулого року запаси вугілля склали 5,2 млн тонн у порівнянні з 2,4 млн тонн роком раніше і 1,7 млн тонн на кінець грудня 2017 року.

Читайте також:  У Франківську мешканці "Паркової алеї" блокують вулицю Незалежності - вимагають відновлення газопостачання

Імпорт кам’яного вугілля в Польщу склав 16,7 млн тонн, з яких 13,2 млн тонн — енергетичне вугілля і 3,5 млн тонн — коксівне. Найбільша кількість сировини — 10,8 млн тонн — імпортована з Росії. У польському уряді заявили, що мають намір заборонити держкомпаніям закуповувати вугілля в Росії, проте ввести подібне ембарго для приватних компаній вони не мають права.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: