facebook

Повінь зруйнувала газопровід на Снятинщині

Оператор ГТС України перейшов на особливий режим роботи через повінь.

На сьогодні, 25 червня, стихія зруйнувала повітряний перехід газопроводу-відводу до ГРС «Брусниця» через річку Черемош біля села Завалля на Івано-Франківщині.

Пише - джерело.

Очевидці зафіксували на фото, як це відбувалося.


Це спричинило зупинку газопостачання для 9 населених пунктів в Чернівецькій області.

З метою оперативного реагування та забезпечення безперебійного газопостачання для українських та європейських споживачів Оператор ГТС визначив всі потенційно небезпечні ділянки та розробив заходи локалізації у випадку аварійних ситуацій, а також сценарії переключень газових потоків. Ведеться постійний моніторинг рівня води та стану опорних конструкцій в місцях переходу газопроводів через річки. Мобілізовані всі технічні служби та ремонтні бригади, підготовлена необхідна техніка до реагування згідно з Планом ліквідації аварійних ситуацій (ПЛАС), інформує пресслужба відомства.

Читайте також:  Верховина та Ворохта майже повністю відрізані від світу – наразі під’їзд є тільки зі сторони Яблуницького перевалу

Відновлення газопроводу через річку Черемош та ліквідація наслідків аварії розпочнеться відразу, як тільки стихне негода. Через затяжні зливи та значний рівень підтоплення територій залишається обмеженим рух по дорогах та мостах в регіоні.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: