facebook

Повна руїна: Як виглядає відділення Укрпошти в селі Нижнів на Тлумаччині

Немов війна пройшлася по селу Нижнів, Тлумацького району. Тамтешнє відділення Укрпошти — це чудова та жива декорація для повоєнного фільму про злиденне і голодне життя.

Трухляві двері й вікна, перекособочений та зарослий травою дах, стіни вже давно кришаться від старості, а підлога встелена прогнилими шматками лінолеуму.

Пише - джерело.

Листоноші працюють за третину мінімальної зарплати — 1,5 тисяч гривень. Аби заробити хоч щось, вони продають товар і носять його в сумках. При цьому керівники Укрпошти заробляють мільйони та збираються витратити на закупівлю 500 авто для пересувних відділень майже 9 млн євро.

Тут життя зупинилось на рівні 60-х років минулого століття.

Четверо працівників туляться в одній кімнаті, тут трухляві вікна та двері, під ногами залишки ще радянського лінолеуму, дірки в підлозі залатані дошками, єдиний плюс — у приміщенні тепло.

“За моєї пам’яті приміщення ззовні не ремонтували взагалі. Спочатку коли я прийшла на роботу, то ми за свій кошт всередині двічі білили самі. А це 27 років”, – розповідає листоноша Марія Сенчук.

Газети тут майже не купують, телеграми — не відправляють, листи також. Людно тільки коли пенсія, або коли комірне треба сплатити.

Читайте також:  На Франківщині визначили 10 лікарень "першої хвилі" для хворих на COVID-19

Жахливі умови праці це ще пів біди, аби отримати зарплату у 1600 гривень та заробити додаткову копійчину листоноші змушені виконувати план головного офісу — продавати продукти та побутову хімію.

Поштарі пакують товар у торбу і пішки чи на велосипеді разом з пенсією розносять селом. Заробіток мізерний. З тисячі виторгу мають 70 гривень.

На Прикарпатті понад 400 відділень Укрпошти. Більшість потребують капітального ремонту, визнає обласне керівництво компанії.

“За минулий рік нами у сільських місцевостях уже відремонтовано та переведено у нормальні умови праці приблизно 30 відділень поштового зв’язку”, – зазначає керівник Івано-Франківської обласної дирекції АТ “Укрпошта” Михайло Рудий.

На 30 відділень витратили пів мільйона гривень. Це приблизно третина від місячної зарплати очільника Укрпошти. Ігор Смілянський торік у грудні отримав майже два мільйони гривень. Натомість очільник Івано-Франківського відділення переконаний, покращити ситуацію на місцях зможе розроблений законопроєкт, що дозволить Укрпошті обслуговувати ще й платіжні картки, міняти валюту та залишати собі більше виручки.

Відео: Факти

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: