facebook

Промприлад.Реновація за 5 мільйонів доларів викупив приміщення заводу

Вчора, 3-го лютого ТОВ “Промприлад.Холдинг” було здійснено повний розрахунок та завершено угоду купівлі-продажу 82,38% акцій ПрАТ “Івано-Франківського заводу “Промприлад”.

Завод офіційно перейшов у власність інноваційного центру Промприлад.Реновація. Проєкт виконав поставлені цілі та зібрав понад $5 млн імпакт-інвестицій від 409 інвесторів та 13-ти фондів.

Пише - джерело.

Проєкт “Промприлад.Реновація” викупив завод з метою подальшого відновлення незадіяних площ. Простори у реконструйованих будівлях вже зараз перетворюються та функціонують як прогресивний інноваційний центр.

“Для нас це ключовий етап розвитку проєкту. Викуп нерухомості був стратегічною ціллю 2019 року. З цього моменту ми зняли головні ризики та продовжуємо активну фазу реалізації задуманого в повному масштабі. Купівля заводу, це також підтвердження для наших дійсних та потенційних інвесторів, що проєкт реалізується згідно плану”, – коментує угоду генеральний директор та ініціатор проекту “Промприлад.Реновація” Юрій Филюк.

На сьогодні перший етап інвестування успішно завершено. Як і планувалось, продано першу емісію акцій на суму 125 млн грн. Наступним кроком стане оновлення бізнес-плану, переоцінка активів та випуск другої емісії акцій. Далі розпочнеться наступний етап  залучення інвестицій та подальша ревіталізація об’єкту. За життям проєкту та стартом інвестиційної кампанії слідкуйте на офіційній сторінці у Facebook.

Читайте також:  30 гривень не межа: експерт спрогнозував курс долара в Україні восени

Промприлад.Реновація – це трансформація старого заводу у центрі Івано-Франківська на інноваційний центр. Промприлад не має єдиного інвестора, долучитися до реалізації може кожен з мінімальним вкладенням від $1000. Проєктом передбачено повернення інвестицій у вигляді дивідендів. Та при цьому вкладені кошти ще й сприяють внеску у розвиток міста та регіону. 70% прибутку спрямовуватимуть на виплату дивідендів інвесторам, а решту 30 % – на фінансування ініціатив розвитку міста та регіону. До 30 % площ центру будуть надані соціальним і громадським організаціям на пільгових засадах.

Наразі на території Промприладу вже діє пілотний поверх та інші ревіталізовані простори. Це 5800 кв. м, що відновлені відповідно до загальної бізнес-моделі проєкту, успішно функціонують і приносять плановий прибуток. Серед 20 організацій і компаній-резидентів, які тут розмістилися, – представники бізнесу, громадського сектору та органів місцевого самоврядування. Разом вони утворюють унікальну екосистему на перетині розвитку чотирьох основних напрямів: неформальної освіти, сучасного мистецтва, нової економіки та урбаністики.

Ініціатором проєкту Промприлад.Реновація є івано-франківська платформа «Тепле Місто» у партнерстві з LvBS (Україна), Інша Освіта (Україна), MitOst (Німеччина) та PACT (США).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: