facebook

Провал земельної реформи буде початком політичного кінця Зеленського

Якщо законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення не ухвалять, це буде початком політичного кінця для президента Володимира Зеленського.

Пише - джерело.

Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький.

“У парламенті буде спекотно. Вже бачили протистояння. У самій “Слузі народу” не вистачає голосів. Кажуть, що нібито домовились з ОПЗЖ. Це торги.

Вчорашні обшуки на “1+1” – конкретний натяк конкретній групі у СН, щоб тиснути кнопки. Бо не хоче голосувати група Коломойського. Задіюються всі можливі способи.

Швидше за все, законопроєкт підтримає “Голос”. Вони, як і “Європейська солідарність”, ментально за ринок землі, правоцентричні. Якби були проти, це б виглядало дивно. Торги триватимуть до кінця дня.

У принципових питаннях треба шукати інших, хто б голосував зі “слугами”

Президент їздив до “слуг”, бо це його фракція. Формально, арифметично, Зеленському вистачає голосів тільки СН. Але часто, у дуже принципових питаннях, йому доводиться знаходити інших, хто голосував би разом із його фракцією.

Падіння популярності, яке зараз відбувається у прем’єра, спікера, парламенту, “Слуги народу”, колись почне торкатися конкретно і Зеленського. І він це розуміє. Для більшості людей все, що робиться в країні, це Зеленський.

Читайте також:  Україна запровадила санкції проти найбагатшої жінки Росії

Поїхав на фракцію, щоб показати депутатам, наскільки це важливо для президента. Що неголосування за закон буде викликом особисто для нього. Ну і дав певні гарантії. Депутатів ж місяцями лякають про розпуск парламенту.

Президент – це президент. А не коли Єрмак чи Богдан ходить по фракції та домовляється.

Закон має бути проголосований. Уявіть собі ситуацію, як виглядатиме Зеленський перед суспільством. Отримав 73%, у нього більшість і не може “пробити” принципове питання. Якщо він не зможе це зробити, це буде початком його політичного кінця. Бо тоді виглядатиме, що він не сильний і не потужний”, – каже експерт.

Десятками років щодо ринку землі людям нав’язувалася думка про “іноземців”, що “все буде погано”, говорить політтехнолог.

“Я особисто за ринок землі. Але значна частина суспільства не підтримує. І “Батьківщина” Тимошенко відчувають певний мандат, щоб виступати проти. Тому вони такий драйвер цього протесту”, – каже Голобуцький.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: