facebook

Прикарпатець на мотоциклі підкорив Малу та Велику Сивулі (ФОТО/ВІДЕО)

Прикарпатець Тарас Гогільчин перший, хто на мотоциклі піднявся на Малу та Велику Сивулі. Підйом відбувся 5 липня.

Такий вид спорту називається Ендуро – (лат. Indurare — винести, витримати, витерпіти) — дисципліна мотоспорту і велоспорту, змагання в якій проходять на дорогах з різним покриттям і по пересіченій місцевості з дотриманням заданого графіку руху на великі відстані протягом декількох днів, пише Фіртка.

Пише - джерело.

Хлопець родом з Солотвино, займається цим вже два роки і каже, що ендуро може зацікавити багатьох людей, адже це не лише спорт, але й туризм.

«Спочатку це було як хобі, але пізніше я почав частіше займатися ендуро та вирішив виїхати на Сивулю. Їхав із чотирма друзями, один з них дістався до Малої Сивулі, однак дістатися до вершини Великої Сивулі вдалось лише мені в силу технічних можливостей», – каже Тарас.

Читайте також:  На горі Піп Іван промаркували зимовий маршрут. ФОТО

Підйом розпочався від підніжжя зі сторони Урвища Пекло, і за 1,5 години Тарас успішно виїхав на Велику Сивулю. До Малої Сивулі він дістався за пів години.

Заїхати на Сивулю було його мрією, бо це досить важка вершина та хороший показник для спортсмена.

«Будучи на вершині я був неймовірно задоволений, адже мені це вдалося. Емоцій додали туристи, які були там та підтримали мене. Вони були просто шоковані: казали що заздрять та дуже раді, що є такі люди», – ділиться враженнями ендурист.

В планах у хлопця – підкорити багато вершин в Карпатах.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: