facebook

Рада просить Зеленського скасувати блокування супутникових каналів

Верховна Рада підтримала запит депутата від “Слуги народу” Миколи Задорожнього до президента щодо запровадження мораторію кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів.

Пише - джерело.

Про це повідомляє сайт парламенту, пише УП.

За відповідне рішення проголосували 255 нардепів.

Нагадуємо: Раніше повідомлялося, що супутникові сигнали заблокують десять українських телеканалів.

Пізніше стало відомо, що ще 5 каналів закодують супутниковий сигнал у кінці лютого.

Чотири медіагрупи – StarLightMedia, “1+1 медіа”, “Медіа Група Україна” та “Інтер медіа груп” – у ніч на 29 січня закодували сигнал своїх 22 телеканалів на супутнику.

Читайте також:  Хотів показати, як вміє підтягуватися: 23-річний хлопець на очах у дітей зірвався з даху недобудови у Дніпрі (відео 18+)

В Україні працюють два великих супутникових оператори – Viasat і Xtra TV. Щоб мати можливість користуватися послугами цих компаній, абоненти “Відкритого супутника” повинні встановити провайдерский приймач і щомісяця платити абонентську плату. У відкритому доступі залишаться регіональні, нішеві і ще ряд телеканалів. Їх близько 40.

Телеканали кодують свій супутниковий сигнал системою умовного доступу Verimatrix. Кодований сигнал телеканалів буде підніматися на супутник Astra 4A через передавальну станцію телегрупи “1+1 media”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: