facebook

Роботи стане менше: як ринок праці зміниться після карантину

На українському ринку праці після завершення карантину дефіциту працівників не буде. Вакансій стане менше, а кандидатів, які шукатимуть роботу – більше, розповів Gazeta.ua засновник агенції “Борщ — рекрутинг майбутнього” Сергій Марченко.

Пише - джерело.

“Не варто розраховувати, що роботодавці пропонуватимуть лояльні умови. Звісно зарплати будуть менші. Зросте кількість нелегальної роботи. Незважаючи на те, що неофіційно оформлені працівники менш захищені, та й це усі бачать, люди будуть змушені працювати “в тіні”, – пояснює він.

Наголошує, що на ринок праці вплинуть заробітчани, які повернуться з-за кордону.

“Ті, хто у Європі залишився без роботи, продовжують шукати місця, де можна підзаробити. Очевидно, що криза та карантин країни ЄС не оминули. Потреба у кадрах не така, як була раніше. Тому наші громадяни поступово будуть повертатися додому. Вони ще більше перетворять український ринок праці на ринок роботодавця. Останні диктуватимуть свої умови, бо матимуть із кого обирати”, – говорить Марченко.

Читайте також:  Чому знизилася ефективність COVID-вакцин та коли вдасться подолати вірус - відповідь лікаря

За його словами, порівняно з докарантинним періодом зарплати зменшаться як у доларовому, так і гривневому еквіваленті. Люди будуть згодні працювати за будь-які гроші.

“Водночас однозначно стане більше віддаленої роботи. Це тренд на ринку праці останні 10 років. Зараз карантин прискорив процеси. Багато роботодавців зрозуміли, що працювати дистанційно можливо. Плюс не потрібно витрачати грошей на оренду офісів”, – підсумував експерт ринку праці.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: