facebook

Російські прикордонники затримали нацгвардійця-дезертира

У Росії на кордоні було затримано 23-річного українського військовослужбовця, який не повернувся у свою частину після відпустки. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на начальника пресслужби Східного територіального управління Нацгвардії у Харкові.

Пише - джерело.

“Військовослужбовець за контрактом, що був затриманий в Росії, проходить службу у військовій частині 3017 та з 15 січня по 29 січня знаходився у щорічній основній відпустці без виїзду за кордон. Він мав повернутися до військової частини 30 січня 2020 року”, – зазначив він.

Зауважується, що про затримання українця повідомила прикордонна служба ФСБ Росії. Під час затримання у нього не було при собі документів, що посвідчують особу.

Читайте також:  Миколай іде до сиріт – понад 1000 вихованців інтернатів та дитбудинків на Прикарпатті чекають

Нині Росією проти українця порушено кримінальну справу за ч.1 ст322 КК РФ (незаконний перетин кордону). Також справою нацгвардійця займається ДБР.

Раніше повідомлялося, що в Україні набув чинності Закон “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби”, який стосується дезертирства. Які норми передбачає документ, читайте за посиланням.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: