facebook

Руслан МАРЦІНКІВ: «Зміцнення дамби допоможе на десятки років забезпечити протиповеневий захист Угорників і Микитинців»

На березі Бистриці Надвірнянської біля приміських сіл Угорників і Микитинців тривають активні роботи з укріплення підмитої повінню дамби. Зокрема, тут відновлюють русло річки та очищують його від чагарників. Через кілька місяців роботи мають бути завершені, запевнює виконавець робіт – пише “Західний кур’єр“,

«Довжина дамби, де здійснюються відновлювальні роботи, – більше 300 метрів. Нині тут відводиться русло річки і проводиться низка робіт зі зміцнення берегів. Вартість цього проєкту – біля 19 мільйонів гривень, а роботи буде здійснено за державний кошт», – повідомив заступник міського голови Івано-Франківська Руслан Гайда.

Пише - джерело.

Як відомо, у 20-х числах червня цього року Франківщина сильно постраждала від повені. Перед небезпекою затоплення водами Бистриці опинилися й жителі Угорників, де повноводна річка дуже пошкодила дамбу і за продовження опадів могла ринути на людські обійстя. Самотужки справитися із цією бідою село, звісно, не могло, зате дуже оперативно зреагувало місто – з резервного фонду бюджету Івано-Франківська виділили кошти на придбання негабаритного каменю на укріплення дамби, яка захищає не тільки Угорники, а й інші села міської ОТГ.
З припиненням дощів 25 червня на підмиту дамбу негайно завезли 500 тонн каміння для стримання натиску води. До порятунку села долучилося і низка підприємств Івано-Франківська. Потреба термінового ремонту дамби біля Угорників була такою очевидною, що уряд без зволікань виділив на цю мету кошти.

Читайте також:  Марцінків став капітаном і зіграв за ветеранів Прикарпаття у святковому футбольному турнірі (ФОТО)

Сільська голова Угорників Любов Атаманчук каже, що нинішнє відновлення дамби дуже тішить жителів села. «Дякувати Богу, влітку прямої шкоди мешканці Угорників не відчули. Річка просто не встигла вийти з берегів. Ми бачимо, що на дамбі зараз проводиться великий обсяг робіт», – заявила чільниця села.

Днями міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків уже вкотре виїхав оглянути хід робіт зі зміцнення берега Бистриці. «Проблема з дамбами в Угорниках і Микитинцях триває вже не перший рік. Завдяки уряду та державній програмі ми отримали необхідні кошти на відновлення дамб. Це — надзвичайно важливі об’єкти, які мають бути відремонтовані, щоб не допустити повторення цьогорічної ситуації. Ці масштабні роботи зі зміцнення дамби допоможуть на десятки років забезпечити протиповеневий захист і безпеку приміських сіл», – запевнив Р. Марцінків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: