facebook

СБУ та прокуратура взялися розслідувати, чи вирубка Карпат не спричинила стихію-2020

Прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за фактами масового знищення рослинного світу, що ймовірно призвело до стихійного лиха на території Івано-Франківської та інших областей.

За матеріалами УСБУ в області прокуратурою розпочато кримінальне провадження за численними фактами незаконної порубки лісу, що призвело до значних паводків на території Івано-Франківської та інших областей (ст. 441 КК України).

Пише - джерело.

Про це “Галку” інформує пресслужба прокуратури Прикарпаття.

У відомстві наголошують, що у червні 2020 року на території Прикарпаття випала понаднормова кількість опадів, внаслідок чого загинуло 3 особи, підтоплено більше 10 тис житлових будинків, зруйновано 150 км доріг та 90 мостів, пошкоджено 586 доріг та 169 мостів, знищено 4146 м берегоукріплення. Їх виникнення, ймовірно, стало можливим внаслідок масового знищення об’єктів рослинного світу, порубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів по охороні навколишнього природного середовища посадовими особами.

Читайте також:  Мешканці Закарпатського села показали всій Україні, як потрібно бoрoтись з лісовою мaфiєю (Кадри)

На даний час тривають першочергові слідчі дії. Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу УСБУ в області.

Про хід його розслідування громадськість буде поінформовано додатково.

Довідково. За 5 місяців 2020 року за фактами порушень у сфері охорони природних ресурсів розпочато 94 кримінальні провадження, до суду скеровано 36 обвинувальних актів. Крім того, у кримінальних провадженнях указаної категорії заявлено позови про відшкодування збитків на загальну суму 5,1 млн грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: