facebook

Сезон сухофруктів: чим корисні східні солодощі та де їх можна придбати

Зима вважається сезоном сухофруктів. Адже саме вони у холодний період збагачують раціон корисними мікроелементами та вітамінами. Запастися ними можна на франківському ринку.

Пише - джерело.

В асортименті як класичні – родзинки, курага, чорнослив, інжир, фініки, журавлина, так і екзотичні – урюк, унабі та інші.

Унабі – відомі східні солодощі. Ці плоди ще називають зізіфус, китайський фінік, жужуба, ююба та французька грудна ягода. 100 грам цього сухофрукта на ринку коштує 10 гривень. Привозять їх до Франківська з центральної Азії – Таджикистану і Туркменістану, пишуть на сайті Центрального ринку.

Продавець сухофруктів Мусо розповідає, що одним із головних достоїнств китайського фініка – його унікальний склад, у який входять вітаміни, корисні мікроелементи, катехіни, каротин, кумарини.

«У плодах унабі міститься у кілька десятків разів більше вітаміну С, ніж у лимоні, але при цьому фініки набагато приємніші на смак. Він ніжно-солодкий та нагадує фінік і сушену грушу», – каже продавець.

Щодо цін на класичні сухофрукти, то, наприклад, курага коштує від 75 гривень за кілограм, чорновслив від 85 за кілограм, фініки від 80 за кілограм, а родзинки вартують від 90 гривень за кілограм.

Читайте також:  Під захистом дієтологів: про користь зефіру

З’їдаючи кілька плодів в день, можна зміцнити імунітет, поповнити організм кальцієм, магнієм, залізом, сіркою та іншими необхідними для нормального функціонування елементами.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: