facebook

Ще п’ятьох долинян суд оштрафував на 17 000 грн за прогулянки без масок

Долинський районний суд оштрафував на 17 000 грн уже шістьох осіб, які гуляли містом без масок і документів.

Усі протоколи за порушення правил карантину були складені 9 квітня.

Пише - джерело.

Першим 17 000 грн штрафу отримав мешканець Долини, який без захисної маски за кілька хвилин двічі попався дільничному інспектору.

У суді чоловік пояснював, що на ньому була саморобна маска, а саме термосветр, який він натягнув на обличчя. Але це не переконало суддю.

12 травня постанови були винесені у справах ще чотирьох чоловіків та однієї жінки, на яких правоохоронці 9 квітня оформили протоколи за порушення правил карантину. Усі вони гуляли містом без захисних масок та документів.

Три протоколи було складено на алеї Небесної Сотні і по одному у парку Шевченка та на вулиці Грушевського.

Жоден з правопорушників на судові засідання не з’явився, хоча, як зазначається у постановах суду, всі були повідомлені про час і місце засідання.

Читайте також:  У Полтаві покупець кинув монети в обличчя касиру: суд оштрафував його на 8,5 тисячі

В усіх випадках суд, проаналізувавши зміст протоколів про адміністративні правопорушення та інші наявні у справі докази, дійшов висновку, що правоохоронці склали протоколи з дотриманням вимог чинного законодавства.

В результаті в усіх п’яти випадках суд визнав осіб винними у порушенні правил карантину та призначив по 17 000 грн штрафів.

Усі справи розглядав суддя Іван Керніцький.

Винесені Долинським районним судом постанови ще можуть бути оскаржені в апеляційному суді.

Зазначимо, у реєстрі судових рішень серед судів області наразі тільки Долинський районний суд оприлюднив постанови, у яких притягуються до відповідальності за порушення правил карантину особи, які ходили містом без захисних масок.

Інші суди області закривали аналогічні провадження через відсутність складу адміністративного правопорушення або малозначимість.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: