facebook

Що потрібно українцям в обсервації, перерахували в Червоному Хресті

У розгорнутому в Нових Санжарах штабі Червоного Хреста розповіли, що можна передати для евакуйованих з Китаю, які перебувають в обсервації в медичному центру Нацгвардії.

Пише - джерело.

Представники місії Червоного Хреста в Україні координують допомогу, яку привозять волонтери евакуйованим з Китаю.
У смт Нові Санжари співробітники та волонтери загону швидкого реагування Червоного Хреста України розгорнули оперативний штаб.

Червоний Хрест здійснює координацію допомоги, яку привозять волонтери. Зокрема, прийом, облік, сортування і подальшу передачу допомоги людям у обсервації.

Як розповіла голова Полтавської обласної організації Червоного Хреста України Ірина Плюсніна Gazeta.ua, днями для українців в обсервації передали пледи, капці, халати та засоби гігієни. Однак є потреба в чоловічій білизні.

“Потрібна чоловіча білизна – труси, майки та футболки. Розмір уніфікований, оскільки ми не маємо можливості брати у кожного розміри одягу. Але важливо, щоб всі речі були нові”, – зазначила координатор.

Читайте також:  В Україні 1 грудня піднімуть мінімалку: Шмигаль назвав суму

Також на сторінці Червоного Хреста в Telegram зазначають нагальні потреби оперативного штабу в Нових Санжарах: одноразові стаканчики і ложки, паперові серветки, одноразові рушники, великі цупкі пакети для сміття об’ємом 40-50л, засіб для миття рук, рідке мило.

“Невелика кількість засобів жіночої гігієни також стане у нагоді”, – йдеться в дописі.

Продукти харчування не приймають, лише непродовольчі товари фабричного виробництва.

Також волонтери Червоного Хреста розгорнули намет. Він знаходиться неподалік території медичного центру Національної гвардії, біля підвісного мосту на березі річки. Тут всіх охочих напувають гарячим чаєм і кавою, пригощають печивом. Найчастіше приходять за гарячими напоями співробітники поліції, які ведуть оперативне чергування в селищі, журналісти та небайдужі люди, які з різних міст приїжджають до Нових Санжар, щоб висловити підтримку евакуйованим із Уханя.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: