facebook

Що варто їсти на сніданок для зміцнення імунітету

Щоб зміцнити імунітет на тлі спалаху коронавирусу у всьому світі треба обирати 10 продуктів, які варто їсти саме на сніданокіданок.

Медики центру Health Line рекомендують вживання яєць. Яйця славляться найбільш збалансованим поєднанням поживних речовин, мікроелементів, вітамінів і амінокислот. У них міститься селен і лютеїн – відомі потужні антиоксиданти, вітамін E, який відповідає за роботу кровоносних судин і серця, велике значення відіграє і вітамін А, який зміцнює імунітет. Єдина важлива умова – не перестаратися з їх вживанням, пише changeua.

Пише - джерело.

У першому прийомі їжі неодмінно повинні бути і кисломолочні продукти, що пояснюється вмістом в мікроорганізмів. Вони володіють пробіотичною дією і здатні підтримувати мікрофлору кишечника.

Порекомендували медики і арахісове масло на сніданок, адже це джерело тих же антиоксидантів А і Е, які надають імуностимулюючу і протизапальну дію. Вівсяна каша грає не меншу роль в посиленні захисних сил для організму, як і лляне насіння, яким можна посипати страви.

Читайте також:  Ось чому ви ніколи не повинні лоскотати маленьких дітей

Також в сніданок варто включити і банани, багаті калієм, клітковиною, магнієм і іншими необхідними поживними речовинами. Тільки для запобігання різкого стрибка рівня цукру в крові важливо поєднувати їх правильно, наприклад, з натуральним йогуртом, кашами.

У цьому ж списку горіхи. Вони не тільки вгамовують голод, але і допомагають впоратися з депресією. Для підвищення захисних сил організму особливо гарні кедрові, волоські горіхи, мигдаль, фундук.

Серед інших рекомендованих продуктів полуниця, кавун, ківі, які не менш корисні, ніж перераховані вище.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: