facebook

Шмигаль про лобізм інтересів Ахметова: “Брехня”

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль називає брехнею лобіз ним інтересів олігарха Ріната Ахметова. Про це він заявив на засіданні Верховної Ради у середу.

Перед цим серед депутатів голову уряду звинуватили у “прихованому лобізмі одного монополіста у сфері енергетики”.

Пише - джерело.

Шмигаля запитали, чи минулого року він організував “неформальну зустріч частини депутатів енергетичного комітету з менеджментом компанії ДТЕК”.

На що прем’єр відповів:

“Це брехня. Таких зустрічей не було і не могло бути. Це перше. Друге. Брехня – про будь-який лобізм. Ми дотримуємося державних інтересів”.

Шмигаль заявив про підтримку профільним енергетичним комітетом плану антикризових заходів, який розроблений урядовим антикризовим штабом.

Куди входять всі представники енергетичної галузі.

Є динаміка цін і просідання в енергетиці. Перше – є просідання в гідроенергетиці через посушливу зиму і весну, коли не вистачає об’єму води. Атомна енергетика сьогодні повністю заповнює той об’єм потужності, яку може заповнити в базовій основі. Відповідно додалися порядка шести мегават потужностей відновлювальних джерел енергії. Ведемо сьогодні перемовини з власниками компаній відновлювальної енергетики про зниження вартості відновлювальної електроенергії.

Щодо роботи Енергоатому, зниження загального споживання в Україні відбулося на 9%. Що означає, що генерація мала втратити в цілому. Зробили баланс таким чином, що втрати Енергоатому мінімальні і жодних відключень блоків, які не потребують планових ремонтів, не відбувається.

Інших відключень і загрози роботі атомній енергетичній галузі немає”, – розповів голова уряду.

Читайте також:  Слуга народу: підвищення пенсійного віку неминуче

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: