facebook

Скандал з “Соколами”: власники землі запевняють, що немає ніякого рейдерського захоплення

Нещодавно у найбільшому гаражному кооперативі Івано-Франківська розгорівся скандал. 13 серпня представники ГК “Соколи” заявили про рейдерське захоплення.

У місцевих ЗМІ з’явилася інформація про те, що власників гаражів змушують укладати короткострокові договори з “новим власником”.

Пише - джерело.

Фіртка звернулася за коментарем до ТОВ «ІОЛІТ-ІФ». Cаме ТОВ «ІОЛІТ-ІФ» вже є власником земельної ділянки з кадастровим номером 2610190501:09:003:0118 за адресою: 76006, м. Івано-Франківськ, с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 225.

Саме щодо цієї земельної ділянки був спір з кооперативом, який зрештою закінчився цілим рядом судових рішень не на користь останнього. власник землі наголошує, що ці рішення набрали законної сили і є чинними.

Представник ТОВ «ІОЛІТ-ІФ» запевняє, що немає ніякого рейдерського захоплення.

“ГК «Соколи», які не є ні власниками, ні користувачами даної земельної ділянки, проводять свої незаконні дії на гаражній автостоянці, а саме підбурюють і агітують осіб, які є користувачами гаражної стоянки не оплачувати за користування нею її законному власнику, незаконно збирають кошти з таких осіб та поширюють неправдиву інформацію про подальше функціонування стоянки.

Хочу зазначити, що представники власника не примушують, а пропонують добровільно укладати відповідні договори. Кожен користувач може відмовитись від укладення такого договору, проте він буде позбавлений права користування земельною ділянкою. Якщо говорити про кримінальну відповідальність, то хто б мав її нести, так це представники ГК «Соколи». За самовільне зайняття земельної ділянки, за протидію законній господарській діяльності, за що передбачена кримінальна відповідальність за ст.197 1, 206 КК України”, – відзначають у товаристві.

Читайте також:  Хтось вкрав труби: у Франківську багатоповерхівка залишилась без опалення

Також, представник ТОВ «ІОЛІТ-ІФ» додає, що власник земельної ділянки пропонує користувачам укладати договір про тимчасове користування гаражною автостоянкою, а не договір відповідального зберігання чи договір про надання послуг з охорони. Відповідно оплата в договорі вказана за фактичне користування автостоянкою з врахуванням площі займаної майном її користувача.

“Гаражна автостоянка буде надалі функціонувати, а інформація про те, що власник земельної ділянки хоче її використовувати в інших цілях є неправдивою. Ніякого демонтажу гаражів не буде і користувачі зможуть надалі використовувати земельну ділянку для зберігання належних їй транспортних засобів (автомобілів, автобусів, мотоциклів, моторолерів, мотоколясок, мопедів, причепів), в т.ч. транзитних, у визначених їм для цього місцях (секторах) у металевих та інших гаражах тимчасово встановлених на території гаражної автостоянки”, – відзначають у ТОВ «ІОЛІТ-ІФ».

Варто наголосити, що договірні стосунки між власником земельної ділянки та її користувачами є незмінні щонайменш як 8 років і проблем в її користувачів не виникало. Ціна за користування земельною ділянкою також за цей весь час не змінювалась, попри ріст цін у зв’язку з інфляцією.

У ТОВ «ІОЛІТ-ІФ» кажуть, що попри чутки, які сьогодні поширюють, досі жоден гараж не був демонтований, і у майбутньому цього також не планують робити.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: