facebook

Скорочення ВНЗ: які університети Івано-Франківська точно не закриє міністерство Новосад

Повідомлення про можливе скорочення кількості вишів добряче сполохало український простір. Заразом, серед сотень університетів і академій є ті, “зрізання” яких є маловірогідним.

Пише - джерело.

Розмови про оптимізацію – а під нею завжди ховається зменшення кількості заради підвищення якості – вищих навчальних закладів України, ведуться вже не перший рік і не першим Міністерством освіти. Але цього разу “дамоклов меч” здається реальнішим, ніж раніше: нинішній уряд змінює систему фінансування ВНЗ та планує закривати їхні філії в деяких містах. Окрім того, як оголосила очільниця Міносвіти Ганна Новосад, деякі університети можуть бути об’єднані.

Читайте також:  Франківщина другу добу тримає лідерство за кількістю хворих на COVID-19

Depo.ua вже робило припущення, які виші може втратити Україна.

І тема, судячи з шаленого інтересу читачів, є дійсно гарячою. Цього разу поміркуємо про те, яким навчальним закладам враховуючи їхню потужність та місце в системі національної освіти, скорочення не загрожує скорочення або ж є маловірогідним.

В Івано-Франківській області діє 11 вузів, п’ять з них – приватні. Щонайменше трьом точно не загрожує скорочення: так, до рейтингу “ТОП-200 університетів України” увійшли три франківські.

Зокрема, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника опинився на 41 місці, Івано-франківський національний медичний університет – на 62-му, а Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу – 65-му.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: