facebook

Сліди крові та старий ремонт. Прикарпатці знову скаржаться на умови в обласному пологовому (ФОТО)

Пацієнти обласного перинатального центру вкторе обурюються умовами медзакладу. Проте у пологовому запевняють, що завершують ремонт на проблемному поверсі.

Пише - джерело.

У редакцію “Галки” звернувся Дмитро Батік, він незадоволений умовами, в яких днями перебувала і народжувала його дружина. Чоловік поділився світлинами обласного пологового, на яких видно старі ліжка, брудні матраци та пошкоджені стіни.

“Це в обласному пологовому, там на третьому поверсі всі такі палати. Жінку в останній день перевели туди. На другому поверсі стан інакший. Там жінка відлежала п’ять днів і простирадло жодного разу не міняли, хоча я просив. Казали, що не мають”, – розповідає Дмитро.

Він додає, що всі палати на третьому поверсі повні – в кожній по чотири жінки. У даному відділенні породіллі після кесаревого розтину. Чоловіка обурює, що в таких умовах перебувають діти, які тільки 2-3 години як народилися.

“Ще їм не вистачає персоналу, аби слідкувати за жінками після кесаревого розтину. У палаті ще мусять сидіти чоловіки, які слідкують за дитиною і жінками після операції”, – каже він.

Дмитро додає, що скаржився на умови в медзакладі.

“Звичайно, що я скаржився, але мені відповідали, що нічого не можуть зробити. До медсестер я не маю жодних претензій. Це все йде до головного лікаря і лікарів, які беруть кошти після цих операцій і нікуди їх не вкладають”.

Головний лікар обласного перинатального центру Ігор Вакалюк розповів, що на третьому поверсі триває ремонт – залишилося завершити дві палати.

“Залишилося зробити ще дві палати, зокрема №10, сьогодні мали дати рахунок на одну з них. Ми зовсім не фінансуємося, на все йдуть благодійні кошти. І ця палата не була найгірша, тому вона і остання в ремонті. Обіцяю, що ми її зробимо”, – каже Вакалюк.

Що ж стосується постільної білизни, то за словами головного лікаря, за законом пацієнти можуть приносити свою постіль і “це стимулюється у зв’язку з бідністю в медицині”.

“Зрозуміло, що люди не хочуть нести, та й майже ніхто не несе, бо то кров і шкода нової білизни. І я їх розумію, але у всі лікарні по Україні потрібно брати свою постіль. Буває, що у гінекологію приносять, а в пологовий – ні”, – розповідає він.

Постіль у пологовому перуть кожні 2-3 дні з різними пральними засобами і на “жорсткому” режимі, тому вона не завжди виглядає гарно. Вакалюк пояснює, що вони змушені її так проти, оскільки на ній є кров, і щоб жінки не заразилася чимось.

“Тому наша постіль і не буде гарна, її треба добре прати і дезінфікувати, аби хтось щось не підчепив”.

Читайте також:  Сміття до стелі та вибиті вікна: франківці скаржаться на агресивну сусідку, яка живе в антисанітарії

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: