facebook

Смертельний коронавірус: В аеропорту “Бориспіль” вимірюватимуть температуру пасажирів інфрачервоними термометрами

Сьогодні  найближчий плановий авіарейс з Китаю, тому в аеропорту “Бориспіль” розпочнеться температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з регіону де панує смертельний еоронавірус. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені та укомплектовані інфрачервоними термометрами.

Пише - джерело.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Сьогодні World Health Organization (WHO) оновила рекомендації щодо скринінгу на пунктах в’їзду в країни, в яких ще не було зафіксовано передачі нового коронавірусу.

Зазначається, попередній досвід ВООЗ показував, що запровадження скринінгу температури тіла для виявлення потенційних підозрілих випадків коронавірусу вимагав значних інвестицій та не був достатньо ефективним.

Читайте також:  В Івано-Франківському міському пологовому роблять тести на COVID-19 усім лікарям та вагітним. Вже є перші результати

“Однак, під час спалаху коронавірусу 2019-nCoV більшість випадків хвороби в аеропортах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу. Такий метод значно знижує ризик занесення збудника хвороби в країну”, – заявили в МОЗ..

Крім того, для мінімізації ризику інфікування коронавірусом ВООЗ рекомендує звичайні методи профілактики ГРВІ.

Нагадаємо, раніше стала відома ситуація у китайських містах, зокрема Ухані, де розповсюджений смертельний вірус. Як повідомили місцеві жителі, вулиці міст-мільйонників пустують, дороги покриті хлоркою, а в супермаркетах вже практично нічого купувати.

Сьогодні стало відомо, що у Китаї продовжує збільшуватися кількість людей, що заразилися коронавірусом – наразі зафіксовано 2002 випадки захворювання на новий вид пневмонії.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: