facebook

Сміттєпереробний завод у Франківську: місто досі очікує на інвестора

У Івано-Франківську збільшується кількість побутових відходів і контейнерні майданчики не витримують навантаження.

Як місто бореться з цією проблемою розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у ефірі радіо “Західний полюс”, пише Ратуша.

Пише - джерело.

За його словами, основною причиною є те, що міські новобудови часто вводять в експлуатацію з Києва і не дотримуються санітарних вимог, тобто не влаштовують контейнерні майданчики.

Досить часто до міста звозять сміття з області. Тому з деяких сміттєвих майданчиків приходиться вивозити відходи по два-три рази в день. Крім того, Франківська ОТГ зросла, тому після виборів доведеться розробляти нову санітарну карту міста. Наносити всі наявні майданчики та нові, які треба побудувати, – розповів очільник міста.

Велику роботу варто провести щодо сортування сміття, зазначив мер. В комплексі це дасть ефективний результат.

Ми вже побудували сортувальну лінію, біогазову установку та фільтропровід. На часі повноцінний сміттєвий завод. Маємо декілька пропозицій. Проблема в тому, що ті, хто до нас приїжджають, хочуть продати обладнання. А нам потрібно, щоб хоча б 80-90% людей були готові вкладати свої кошти в сміттєпереробний завод, – додав Марцінків.

Читайте також:  Франківці скаржаться на відсутність зв'язку у Vodafone - у компанії підтвердили проблему

Потягнути силами міста будівництво такого заводу нереально, розповів міський голова. Тому потрібні інвестиції.

Також не треба забувати, що вартість сміття не повинна бути європейською, бо наші люди не готові стільки платити сьогодні за його вивіз. В нас є Чехія, литовці зацікавлені, але ми відносимося дуже і дуже скрупульозно до цього питання, – зазначив мер.

Нагадаємо, про будівництво сміттєпереробного заводу йшлося ще у 2018 році. Міська влада Франківська домовлялася з Мінобороною про передачу ділянки у селі Рибному.

Будувати завод планували за кошти інвестора, щонайменше за 20 мільйонів євро.

Проте, інвесторів так і не знайшли та будівництво не розпочали.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: