facebook

Сьогодні відзначають Чистий четвер: правила й заборони свята

Сьогодні, 16 квітня, за 3 дні до Великодня, православні відзначають Чистий (Великий) четвер.

Під час богослужінь цього дня згадують Таємну вечерю, на якій Ісус Христос омив ноги своїм учням, показавши тим самим приклад братської любові та смиренності.

Пише - джерело.

Чистий четвер 2020 року має особливість – карантин. Від відвідування церкви потрібно відмовитися. Конфесії планують проводити служби в онлайн-режимі. Парафіян просять молитися вдома.

Цього дня потрібно очиститися духовно й фізично. Вода цілюща. Якщо викупатися в Чистий четвер до сходу сонця, то можна зміцнити здоров’я і позбутися негативної енергетики. Перед цим читають молитву. Купатися краще до сходу Сонця. Люди звертаються до Бога за захистом.

У Чистий четвер потрібно прибирати будинок. Вимити підлогу, вікна, стіни, стелі, витерти пил і викинути сміття. Так можна позбутися усього негативу, який накопичився в оселі протягом року. Вважається, що в кого в Чистий четвер у будинку бруд, то й весь рік проведе у сварках. Це останній день перед Великоднем, коли можна займатися господарськими справами. З Чистого четверга на Страсну п’ятницю не варто залишати невимитий посуд і замочену, але не випрану білизну. Господині цього дня випікають паски, розфарбовують яйця.

Читайте також:  Служба Божа під час карантину: в Івано-Франківську все без змін (ВІДЕО)

Воду після прибирання не можна виливати в будинку або у дворі, її необхідно виносити подалі. Не варто допускати неприємні думки, збирати образи, сваритися, провокувати конфліктні ситуації. Не треба шкодувати про старі речі.

Забороняється пробувати паски. Готувати великодні ласощі не можна, поки в будинку брудно. Їсти м’ясо, яйця, молочні продукти цього дня заборонено. Забороняються веселощі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: