facebook

Спецслужби Ірландії повідомили про підвищення активності агентів РФ

Ірландські правоохоронці підозрюють підвищення активності російських спецслужб як в самій країні, так і біля її берегів. Про це повідомляє видання Sunday Times, передає УНН.

Пише - джерело.

Як пише видання, перед спецагентами РФ поставили задачу визначити місце перебування кабелів з опто-волокна, що пролягають на дні океану і що з’єднують Європу з Америкою.

SundayTimes зазначає, що з європейської сторони кабелі зв’язку виходять саме з Ірландії. Вони забезпечують інтернет-трафік між континентами. Видання додає, що агенти РФ можуть шукати слабкі місця кабелів для диверсій у можливому майбутньому. Раніше підводні човни РФ і військові судна, що знаходилися в Атлантичному океані, вже підозрювалися в здійсненні цієї діяльності.

Читайте також:  Франківчанка позмагається за титул «Міс Україна Всесвіт»-2019 (ФОТО)

Спецслужби Ірландії вважають, що російські агенти, користуючись слабкістю місцевої контррозвідки, можуть використовувати цю європейську країну як свою базу. Розвідувальну діяльність в країні, за даними Sunday Times, може вести Головне розвідувальне управління (ГРУ), співробітники якого підозрюються в отруєнні колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: