facebook

Списки боржників за квартплату калуського ЖЕО можуть передати колекторам

Комунальне підприємство «ЖЕО №1» поширило оголошення з закликом сплати заборгованість по квартирній платі.

Пише - джерело.

Якщо борги не буде погашено, то в такому разі ЖЕО №1, як випливає з оголошення, внесе споживачів з боргами до Єдиного реєстру боржників, що унеможливить перетин державного кордону, накладе арешт на майно та передасть списки боржників колекторським компаніям для вжиття заходів щодо стягнення боргу.

Як повідомив у коментарі «Вікнам» директор КП «ЖЕО №1» Тарас Підлужний, на даному етапі підприємство лише попереджає про можливі заходи впливу на боржників і розраховує, що споживачі будуть гасити борги добровільно. За словами керівника комунального підприємства, борг калушан перед ЖЕО №1 становить 2,5 млн гривень. З близько 10 тис. рахунків, заборгованість є по половині.

Щодо КП «ЖЕО №4», то тут, за словами директора комунального підприємства Василя Фурди, про радикальні кроки зі стягнення боргів — арешт майна чи залучення колекторів — ще не думали. Поки що ЖЕО діє звичними методами — подає на боржників до суду. Між тим, калушани заборгували четвертому ЖЕО маже 4,5 млн гривень. Тут була приблизно така ж кількість рахунків, як і в першому ЖЕО, а борги теж має приблизно половина споживачів.

Читайте також:  У калуській лікарні другу добу немає води

До слова, передача комунальних боргів колекторським компаніям — реальний сценарій. Так, в Івано-Франківську комунальне підприємство «Теплий дім» уже оголосило тендер на послуги агентств зі стягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирними будинками. Прогнозована сума стягненої заборгованості по боржниках становить 4 млн гривень. Комунальне підприємство готове віддати колекторам чверть від стягнених боргів. Тендер відбудеться 21 лютого.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: