facebook

Стало відомо, які лікарні на Прикарпатті будуть опорними

15 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року».

Пише - джерело.

Всього було затверджено 211 опорних медустанов. На території Івано-Франківської області таких буде дев’ять.

Попри секретність, яку зберігають у Департаменті охорони здоров’я ОДА, Фіртці вдалося отримати список опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах.

Дивно, але наразі жодної інформації з даного приводу у вільному доступі немає.

Отож, опорні лікарні першого рівня:

  • Долинська районна лікарня;
  • Надвірнянська районна лікарня;
  • Косівська районна лікарня;
  • Бурштинська центральна міська лікарня.

Опорні лікарні другого рівня:

  • Івано-Франківська Обласна дитяча клінічна лікарня;
  • Івано-Франківська обласна клінічна лікарня;
  • Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня;
  • Калуська центральна районна лікарня у Підгірках;
  • Коломийська районна лікарня.

Варто пояснити, що лікарні першого рівня організуються для обслуговування населення чисельністю від 120 до 350 тисяч, мають меншу ліжкову та діагностичну потужність та обмежений перелік госпітальних відділень.

Читайте також:  В Україні заборонили всі планові операції, лікарні лиш для хворих з COVID-19

Другого  організуються для обслуговування населення чисельністю більше ніж 350 тисяч, мають більшу ліжкову та діагностичну потужність й ширший перелік госпітальних відділень. Вони забезпечують надання інтенсивної допомоги населенню округу або населенню декількох округів, до складу яких входять лікарні інтенсивного лікування першого рівня, для надання інтенсивної допомоги населенню за профілями, що відсутні в лікарні інтенсивного лікування першого рівня або у випадках, коли пацієнт потребує складніших діагностичних та лікувальних втручань, ніж ті, що можуть надаватися в лікарнях інтенсивного лікування першого рівня.

Лікарня першого рівня створюється в госпітальному окрузі одна на округ. Лікарня другого рівня створюється одна на округ, а за визначеними спеціалізованими напрямками та складністю для обслуговування населення одна на декілька округів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: