facebook

То чи запрацюють з понеділка садочки в Івано-Франківську?

Профспілка освітян Івано-Франківська проти одночасного запуску усіх дошкільних навчальних закладів у місті.

Голова Івано-Франківського міськкому профспілки працівників освіти Андрій Дем’янчук розповів, що садки з карантину мають виходити поетапно. Про це пише “Західний кур’єр” із посиланням на “Суспільне”.

Пише - джерело.

“У світі є погана практика: відкрили дошкільний навчальний заклад у Чехії і в той же день його закрили, бо виявили в дитини COVID-19. Всіх відправили на самоізоляцію. Ми пропонували і голові, і департаменту освіти, щоб дошкільним навчальним закладам виходити поетапно з карантину. Те, що треба починати працювати, – це правда, треба вчитися жити з карантином. Але не одразу всім, щоб не спричинити ще більший сплеск у місті, ніж маємо. Ми з міським головою вели переговори, щоб не запускали так, як хотіли, перших десять садочків, тому пішли на зменшення кількості. Але далі будемо бачити, бо ще питання не вичерпане. Тим більше, немає ще постанови Кабміну”, – пояснив Андрій Дем’янчук.

Для профспілки не принципово, які заклади розпочнуть роботу першими. Андрій Дем’янчук каже, що для початку варто спробувати відкрити один садок. Тоді подивитися на те, як поводитимуть себе батьки та діти, чи будуть дотримуватися усіх карантинних норм.

Читайте також:  Українців відзавтра зможуть штрафувати на 255 грн за неносіння масок

“На жаль, по місту далеко не всі дотримуються правил. Відкрили б один заклад на два тижні, а тоді дивитися. Тим більше, це все зараз тягне за собою величезні кошти. Тому я пропоную поетапний вихід з карантину. До зустрічі дітей у закладі є питання, бо зараз усі бояться. Це людський фактор. Є питання, які потрібно ще вирішити”, – додав Андрій Дем’янчук.

Натомість, міський голова Руслан Марцінків в ефірі однієї із місцевих радіостанцій розповів, що від профспілки освітян отримав звернення, яке не повністю підтримує. Каже, ті пропонують відкрити тільки п’ять садків на ціле місто.

“Я вважаю, що тут треба шукати компроміс. Розумію бажання працівників дитячих садків, щоб довше не наражати себе на небезпеку. Але люди виходять на роботу, десь потрібно залишати своїх дітей. Я вважаю, що ми повинні задіяти максимальну кількість садочків. У кожному мікрорайоні має працювати садок, щоб була можливість залишити дітей там”, – сказав Руслан Марцінків.

У літній період не працюватимуть 12 садків, у яких тривають ремонтні роботи. Приватні дитячі садочки зможуть запрацювати одразу після офіційного дозволу від Кабміну.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: