facebook

Трамп дав TikTok 4 дні, щоб знайти покупця або закритись

Президент США Дональд Трамп відмовився продовжити компанії ByteDance термін для продажу додатку TikTok.

Пише - джерело.

“Я не продовжую кінцевий термін. Це 15 вересня. Його або закриють, або вони його продадуть. Не буде подовження кінцевого строку стосовно TikTok»”, – сказав Трамп, передає Голос Америки.

Водночас, американська влада не має повноважень, щоб заборонити охочим користуватися додатком або відключити його. Тому, як допускають американські аналітики, навряд додаток повністю зникне в США після 15 вересня.

При цьому є припущення, що американська влада може змусити Apple та Google прибрати TikTok з продажу на їхніх платформах.

Що відомо

  • Компанія TikTok подала до суду через указ президента США Дональда Трампа. Таким чином вони намагаються оскаржити спробу американської влади заборонити користування сервісом в країні.
  • Раніше президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким китайська компанія ByteDance (володіє відеосервісом TikTok) повинна протягом 90 днів продати всі активи в США.
  • Трамп 6 серпня підписав два виконавчі укази, які забороняють проведення будь-яких угод з власником додатка TikTok – компанією ByteDance і її дочірніми підприємствами, а також угод, що стосуються соціальної мережі WeChat, з її власником – китайським інтернет-гігантом Tencent і його “дочками”.
  • Заборони в обох випадках вступають в силу через 45 днів після публікації указів, тобто в кінці вересня.
  • Трамп аргументував своє рішення тим, що китайська соцмережа загрожує національній безпеці країни.
Читайте також:  Названо причини змін у зовнішності й поведінці “психопата” путіна

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: