facebook

Трамп оголосив про розрив усіх відносин США з ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) відмовилася провести потрібні їй реформи, і Вашингтон розриває всі зв’язки з цією організацією, заявив у п’ятницю президент США Дональд Трамп.

“Оскільки вони не змогли реалізувати необхідні затребувані реформи, то ми сьогодні перериваємо наші відносини з Всесвітньою організацією охорони здоров’я та перенаправляємо наші фінансові кошти для інших невідкладних проблем у світі в сфері охорони здоров’я”, – заявив він під час виступу у Білому домі.

Пише - джерело.

Він підкреслив, що, хоча США представляли детальний план реформ ВООЗ, в організації відмовилися піти назустріч.

Трамп також нагадав, що раніше США виділяли ВООЗ приблизно $ 450 млн, тоді як Китай – $ 40 млн.

Читайте також:  «Левандовські – українець»: польське відео рве мережу

У квітні Трамп заявив, що його адміністрація тимчасово припиняє фінансувати ВООЗ, поки у Вашингтоні вивчають, як ВООЗ реагувала на кризу з пандемією коронавірусу. Зокрема, президент США називав цю організацію “прокитайською”.

Пізніше Трамп опублікував лист гендиректору ВООЗ Тедросу Адханому Гебреєсусу, в якому попередив про заходи у випадку, якщо організація в найближчі 30 днів не візьме на себе зобов’язання щодо “істотних поліпшень” у своїй роботі. Президент у своєму листі висунув низку обвинувачень у тому, що ВООЗ упустила або проігнорувала різні попереджувальні ознаки коронавірусу, і піддав критиці її позицію щодо Китаю.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: