facebook

Ціна на газ для населення почне підвищуватися

Уже з цього місяця ціна на газ для населення почне підвищуватися, і цей процес продовжиться також і взимку, заявив прем’єр Денис Шмигаль – пише “Західний кур’єр“.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що ціна на газ для населення в Україні в жовтні буде коливатися від 4700 до 5000 гривень за тисячу кубометрів. Однак після закінчення опалювального сезону газ знову подешевшає. Скільки буде коштувати газ взимку, поки невідомо, все повинен відрегулювати ринок, зазначив Шмигаль в п’ятницю, 4 вересня в ефірі телеканалу Україна 24.

Пише - джерело.

“Якщо взяти останні п’ять років, то ціна в серпні була 3700 грн, на вересень почався сезонний ріст цін на газ, близько 4200 грн за тисячу кубів, тобто це 4 грн 20 коп. за куб. Це найнижча ціна за останні п’ять років, і це найнижчий рівень цін в принципі за час незалежності. Це вільний ринок, людина може вибирати постачальника. Є конкуренція, і це сприяє зниженню ціни. Звичайно, є сезонна поведінка цін на газ. Взимку газ, природно, коштує дорожче, ми будемо платити за нього більше”, – спрогнозував Шмигаль.

Читайте також:  Wizz Air звільняє 19% свого персоналу та знижує зарплати через коронавірус

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: