facebook

Тисячі білорусів вийшли на вулиці Мінська проти свавілля силовиків

Не менше 10 тисяч людей беруть участь у «Жіночому марші» проти президента Білорусі Олександра Лукашенка у Мінську. Декілька десятків протестувальників затримано.

Пише - джерело.

Про це повідомляють TUT.BY та білоруська служба Радіо Свобода.

Зазначається, що після жорсткого розгону маршу о 15:00, під час якого силовики затримали кілька десятків людей, на вулиці білоруської вийшли тисячі людей, які вимагають відставки Лукашенка та покарання усіх винних у застосуванні насильства до мирних протестувальників.

Тисячі білорусів вийшли на вулицю з вимогою покарати силовиків, які застосували насильство до учасниць мирної акції протесту.

Згодом, затримання почалися знову. На площі Свободи працівники ОМОНу спільно з невідомими у балаклавах і зеленому одязі заштовхували учасників протесту в автозаки.

Люди в форме и ОМОН оттесняют женщин на площади Свободы в Минске 12 сентябряTUT.BY. Политика
Подібна ситуація була і на площі Перемоги.

Читайте також:  Протести у Білорусі: силовики пустили в хід сльозогінний газ

За даними правозахисного центру «Весна», на «Жіночому марші» затримана щонайменше 31 людина.

«Жіночий марш» розпочався в центрі Мінська, де почалися сутички із силовиками. Після розгону першої акції тисячі людей виходили на вулиці, утворюючи величезні колони, та йшли з площі Якуба Коласа в бік білоруської Академії наук.

Тисячі білорусів вийшли на вулицю з вимогою покарати силовиків, які застосували насильство до учасниць мирної акції протесту.Окрім вигуків про відставку Лукашенка, новим гаслом протесту стала фраза «Де наша Маша?». Учасниці «Жіночого маршу» вигукують це питання в бік силовиків, вимагаючи пояснити, чому опозиціонерку Марію Колесникову перевели з мінського СІЗО в ізолятор Жодіно.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: