facebook

У Бурштині зареєстрували найвищий рівень захворюваності на рак

Сьогодні, 4 лютого, в Івано-Франківську відбулася конференція до Всесвітнього дня боротьби проти раку.

Пише - джерело.

У 2019 році в області зареєстровано 4 193 випадки раку, що на 106 випадків більше, як у 2018 році. Захворюваність становить 305, 9 на 100 тисяч населення. А от наприклад у 2018 році в області захворюваність становила 297, 3 на 100 тисяч населення. Найвищі рівні онкологічної захворюваності зареєстрували у місті Бурштин, потім Рогатинський, Тлумацький та Тисменицький райони.  Найнижча захворюваність у місті Яремча та Болехові.

“Кожного року, 4 лютого, ми відзначаємо День боротьби з онкологічними хворобами. На сьогодні це друга хвороба, через яку найчастіше вмирають люди. На 1 лютого, цього року 28 тисяч осіб перебуває на обліку, 60% з них уже лікуються 5 років. Чим швидше виявлено захворювання, тим дешевше лікуватися. Наразі ми в п’ятірці тих областей, де найменший рівень онкологічних захворювань”, – каже онкохірург та завідувач інформаційно-аналітичного відділу КНП “Прикарпaтський клінічний онкологічний центр” Семенів Павло.

Також, у 2019 році на рак грудної залози захворіло 353 людини, на рак шийки матки – 121 особа.

Читайте також:  На Бурштинському водосховищі затримали браконьєра з сітками, човном та рибою

Як розповідає Семенів Павло злоякісними пухлинами хворіють пацієнти переважно старшого віку, це 50 та більше років. Головними ж проблемними питаннями є кадрове забезпечення лікарями онкологами закладів вторинного рівня, також придбання лінійного прискорювача для онкоцентру.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: