facebook

У Долинському районі у лисиці і домашнього кота виявили сказ та ввели карантин

На Долинщині, що в Івано-Франківській області, локалізують випадки тваринного сказу. 

Пише - джерело.

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби встановила сказ кота, який належав мешканцю села Гериня Долинського району Івано-Франківської області.
Також встановлено діагноз “сказ” в дикій фауні – у лисиці на території урочища «Шутин» Велико-Турянської сільської ради Долинського району Івано-Франківської області.

Місцева влада затвердила план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучні території вищезгаданих населених пунктів та накладено карантинні обмеження. В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції, інформує “Галку” Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Читайте також:  У двох селах Прикарпаття ввели додаткові карантинні обмеження через сказ у собак

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН
Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: