facebook

У франківського полісмена підтвердили коронавірус, – ще 20 полісменів пройдуть тест

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук розповів про підтверджені 25 березня в Івано-Франківській області випадки захворювання на COVID-19.

Вчора в Івано-Франківській області підтвердили 11 нових випадків захворювання на корона вірусну інфекцію.

Пише - джерело.

Посмертно коронавірус підтвердили у 60-рінчної мешканки Чукалівки. Жінка за словами Савчука захворіла 17 березня – підвищилась температура, з’явився кашель. 19 березня стан погіршився – хвора вживала антибіотики і противірусні. 20 березня донька викликала швидку, але жінка після огляду медиків від госпіталізації відмовилась.

22 березня її госпіталізували каретою швидкої в обласну інфекційну. Добу жінка провела під апаратом ШВЛ, але нажаль жінка померла.

Померла з чоловіком була приватними підприємцями. Коло контактних осіб – 3 працівники. За словами чоловіка ні він, ні померла жінка за кордоном не були, з підтвердженими хворими не контактували.

Наразі чоловік перебуває в обласній інфекційній під наглядом медиків, його стан середньої важкості. Їх працівники знаходяться під самоізоляцією.

Читайте також:  Стало відомо, хто став жертвою кілера в Івано-Франківську (відео)

Результатів аналізів померлої 24 березня жінки з Надвірної ще немає.

Далі Савчук розповів про стан хворих, які перебувають у лікарнях.

Двоє медичних працівників, які заразилися COVID-19 від чоловіка померлої франківки, наразі перебувають на лікуванні в обласній клінічній лікарні. Стан середнього ступеня важкості. Загрози життю немає. Коло контактів відоме.

Також вчора підтвердили COVID-19 у працівника поліції – дільничного міськвідділу, який допомагав медика госпіталізувати чоловіка померлої франківки. В іншої поліцейської, яка була з ним у групі діагноз не підтвердився.

«Встановлено близько 20 поліцейських які мали з ним конатки. Сьогодні вони пройдуть швидкі тести і будуть само ізольовані на 14 днів», – додав начальник обласної Нацполіції Володимир Голубош.

Також за словами Савчука коронавірус підтвердили у священника, який перебуває на лікуванні в Надвірнянській ЦРЛ.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: