facebook

У Франківську хочуть забудувати багатоповерхівками майже 1,5 га території аварійно-рятувальної служби

Завтра, 21 серпня, на сесію міської ради виносять питання про затвердження детальних планів території.

Одним рішенням міськрада планує затвердити 12 детальних планів територій. Жодної схеми у проєктах рішення на сайті міської ради немає, хоча за законом проєкти рішень мають оприлюднюватися за 20 днів до сесії.

Пише - джерело.

Попередньо це рішення погодив виконком: члени виконкому голосували у вже традиційному “турборежимі”, так і не побачивши проєктів ДПТ, причому проєкти не показали не тільки під час самого засідання, а й навіть під час попередньої непублічної “прогонки”. Членам земельної комісії проєкти ДПТ роздали сьогодні безпосередньо перед засіданням. Остаточне рішення має завтра прийняти міська рада.

Одним із пунктів цього рішення пропонується затвердити ДПТ для будівництва адміністративно-господарського корпусу Івано-Франківської міської аварійно-рятувальної служби та багатоквартирної житлової забудови з приміщеннями громадського призначення на вул. Галицькій, 201 у м. Івано-Франківську.

ДПТ розробили для площі 1,45 га. З них 1,3926 га – це ділянка, що перебуває у праві постійного користування комунального підприємства «Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна» служба (МАРС).

Відповідно до ДПТ для спорудження адміністративно-господарської будівлі МАРСу відведуть лише 342 м кв. За підприємством залишають 0,167 га землі. А 1,2256 га відведуть під багатоквартирну забудову.

Тут має вирости сім 9-поверхових будинків на 248 квартир. Передбачене спорудження дитячого, спортивного, господарського майданчика, контейнерів для сміття та парковки на 210 місць. З них 130 наземні стоянки та 80 – вбудовані.

Читайте також:  На Прикарпатті водій збив пішохода і втік з місця ДТП

У Франківську хочуть забудувати багатоповерхівками майже 1,5 га території аварійно-рятувальної служби 1
Термін реалізації проєкту забудови – 3 роки. В першу чергу збудують адмінбуділю для МАРСу, відтак – багатоповерхівки, і наприкінці передбачене будівництво дорожньо-транспортної мережі та облаштування благоустрою прилеглої території.

Ділянка, на якій планується масштабна забудова, розташована між вулицею Заводською та територією ДП ВО «Карпати». Тут розташована занедбана котельня, яку мають знести.

Нагадаємо, наприкінці минулого року перший заступник міського голови Микола Вітенко анонсував на цьому місці пожежне депо для МАРСу.

У грудні минулого року міська рада навіть оголосила конкурс із залучення інвестора до проєкту для будівництва адміністративно-господарської будівлі МАРСу на вул. Галицькій, 201. Але про будівництво багатоповерхівок у цьому мікрорайоні не згадувалося. Про результати конкурсу міськрада не повідомляла. Наразі у публічному доступі немає інформації про те, хто буде забудовувати цю ділянку.

На сайті міської ради так само не оприлюднили додатки і до інших проєктів рішень («Про продаж земельних ділянок комунальної власності», «Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань», «Про розгляд звернень громадян щодо оформлення права власності на земельні ділянки» та ін.), які завтра розглядатиме міська рада.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: