facebook

У Франківську подружжя місяць не може оформити свідоцтво про народження дитини

В Івано-Франківську подружжя вже майже місяць не може оформити свідоцтво про народження дитини. Через коронавірусні обмеження у пологовому будинку батьки вирішили народжувати вдома.

Пологи минули добре, а от одразу після них почалися проблеми, йдеться в сюжеті Подробиць.

Пише - джерело.

Для франківчанки Надії це вже треті пологи. Старших доньку та сина жінка народжувала в лікарні. Обидва рази, каже, її підтримував чоловік. Та через карантин партнерські пологи заборонили. Тож Маю вирішила привести на світ удома, з чоловіком.

“Залишатися в пологовому самій мені зовсім не хотілося. Це страшно, насправді. Тому ми вирішили залишитися вдома, в комфортних умовах”, – каже Надія Ребриста.

Читайте також:  Німецькі медики з'ясували, чим отруїли Навального

Як правильно оформити документи, чоловік Надії Михайло – вивчив ще до народження дитини. Викликав педіатра та гінеколога, які оглянули дитину й маму. І з висновками лікарів за довідкою пішов в обласний департамент охорони здоров’я. Там мала б постійно діяти медична консультативна комісія, яка підтверджує народження дитини поза медзакладом. Розглянути документи комісія зобов’язана протягом 10 днів. Чоловік розповідає: другий тиждень ходить у департамент, та марно.

Без висновку комісії свідоцтва про народження дитини – не видають.

Детальніше у відео з 4.45 хвилини.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: