facebook

У Франківську погодили здорожчання тепла і гарячої води

24 грудня в  «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відбулися відкриті громадські слухання обговорення Проектів постанов НКРЕКП «Про встановлення тарифів на теплову енергію її виробництво, транспортування та постачання за категоріями споживачів для ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Про це йдеться на сайті підприємства, пише “Репортер“.

Пише - джерело.

У проекті постанови зазначається, що Національна комісія постановляє встановити ДМП «ІФТКЕ» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання на рівні:

  • для потреб населення одноставковий тариф на теплову енергію на рівні 1419,95 грн/Гкал (без ПДВ);
  • для потреб бюджетних установ одноставковий тариф на теплову енергію на рівні 1443,02 грн/Гкал (без ПДВ);
  • для потреб інших споживачів, крім населення, одноставковий тариф на теплову енергію на рівні 1377,56 грн/Гкал (без ПДВ).

Також встановлюються тарифи на транспортування теплової енергії ТОВ «СТЕК» тепловими мережами ДМП «ІФТКЕ» на рівні:

  • для потреб населення 254,23 грн/Гкал (без ПДВ);
  • для потреб бюджетних установ 255,76 грн/Гкал (без ПДВ);
  • для потреб інших споживачів 256,51 грн/Гкал (без ПДВ),

Попередні постанови, якими були затвердженні тарифи для ДМП «ІФТКЕ» скасовуються. Ця постанова набере чинності з дня опублікування в газеті «Урядовий Кур’єр».

Читайте також:  Пільговий тариф на електроенергію можуть повернути: хто платитиме менше

За словами в. о. директора ДМП «ІФТКЕ» Михайла Кобилянського, тарифи на підприємстві не переглядалися більше п’яти років. Тож було враховано всі витрати, які несе ТКЕ  із існуючими нині в країні тарифами на всі складові тарифоутворення щодо теплової енергії.

Начальниця відділу тарифної політики та планування Оксана Зварун додає, що зміни в тарифах відбулися через “зміну ціни на природний газ, зміну вартості на теплової енергію, вироблену когенераційними установками, та установками, що працюють на альтернативних видах палива, зміну ціни на воду та водовідведення, відбулося зростання витрат на оплату праці, збільшення вартості електроенергії, зростання в структурі тарифу амортизаційних відрахувань, придбання матеріалів, на виконання ремонтних робіт та інших чинників”.

Без прийняття нових тарифів на наступний рік фінансове існуванні підприємства буде проблематичним, дотацій з міського бюджету не вистачить. Усі складові тарифу за останні роки значно зросли, каже заступник міського голови Руслан Гайда.

За результатами обговорення проект постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифів на теплову енергію її виробництво, транспортування та постачання за категоріями споживачів для ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» підтримали.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: