facebook

У Франківську волонтери шукають будинок, щоб облаштувати кімнати для матері і дитини

Створити прихисток для матері і дитини, що опинилися у складних життєвих обставинах. Таку ідею хочуть втілити в життя волонтери благодійної організації «Час добра та милосердя».

Пише - джерело.

Голова центру Валерія Кушніренко каже, що потреба створити такий притулок з’явилася давно, адже часто трапляються ситуації, коли молода мама після пологів опиняється на вулиці, ідеться в сюжеті каналу 402.

«Зараз у нас є дві мами. Одній з них ми допомагаємо орендувати квартиру, тому що на сьомому місяці вагітності вона просто опинилася посеред вулиці, не було куди йти. Відповідно вона не може ні роботи знайти, – розповідає Валерія Кушніренко. – Зараз вже дитинці дев’ять місяців і ми орендуємо їй квартиру. З часом поступають дзвінки, поступають повідомлення. Це або якась життєва ситуація складна, або є насильство, і власне мама не має куди йти з дитиною».

Зараз у планах волонтерів знайти будинок, де би могли облаштувати приміщення з усіма умовами для мами та дитини. За тимчасову оренду потрібно віддати близько 600 доларів на місяць. Наразі, кажуть у БО «Час добра та милосердя», зібраних коштів вистачить на 8 тижнів, аби облаштувати п’ять кімнат. Ще одну кімнату хочуть організувати для карантину. Там буде перебувати мама, доки не пройде медогляд.

Читайте також:  ДСНС запустила інформаційній чатбот у WhatsApp

Та орендувати будинок важко. Люди, дізнавшись про наміри, бояться здавати своє помешкання в оренду.

Для того, щоби подібний заклад міг функціонувати, потрібна допомога меценатів і небайдужих людей. Надати фінансову підтримку можна на сторінці «Час добра та милосердя» у фейсбуці.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: