facebook

У гірські річки Прикарпаття випустили понад 82 тисячі мальків струмкової форелі

Зариблення річок Івано-Франківської області провели за рахунок державного бюджету. Так, у ріки Бистриця-Солотвинська, Бистриця-Надвірнянська, Прут та його притоки випустили 82 428 мальків форелі струмкової загальною вагою 260 кг. Вага одного екземпляра малька становила близько 3,15 грамів. Зарибок виростив державний «Рибоводний форелевий завод «Лопушно».

Контроль за процесом зариблення та охорону місць вселення форелі здійснювали працівники Івано-Франківського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції Карпатського округу, органів місцевої влади та громадськості.
«Специфіка зариблення фореллю – це кропіткий процес, який відбувається в декілька етапів. Для забезпечення вищих шансів на виживання мальків вселення проводиться не в одному місці, а розвозиться руслом річки з урахуванням ландшафтів, населених пунктів, зариблень минулих років тощо. Дякую за правильно організований процес усім, хто брав активну участь у вселенні водних біоресурсів», – зазначив т.в.о. Голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Читайте також:  У річки Прут та Черемош випустили 135 тис. екземплярів мальків струмкової форелі
Пише - джерело.

Держрибагентство закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення риби. Якщо ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, невідкладно повідомляйте на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: