facebook

У Грузії розповіли, що означає відкликання посла з України

Відкликання посла Грузії з України через призначення Міхеїла Саакашвілі не означає, що будуть поставлені під сумніви дипломатичні відносини й стратегічне партнерство між країнами.

Пише - джерело.

Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія, передає Інтерфакс-Україна.

“Звичайно ж, ми відкликаємо посла, але це не означає, що поставимо під сумнів або дипломатичні відносини, або стратегічне партнерство. Ми відкликаємо посла тільки для проведення консультацій про те, як захистити ці відносини від тих авантюристів, що зробити для того, щоб захистити стратегічні відносини і братерські відносини з українським народом від цих авантюристів-політиків”, – наголосив Гахарія.

Він додав, що через “окремо взятих безвідповідальних політиків” відносини між Грузією і Україною не опиняться під питанням. Водночас, оцінюючи рішення про призначення Саакашвілі на посаду глави виконавчого комітету реформ при президенті України, Гахарія назвав це рішення “незрозумілим”.

“Незрозуміло, коли стратегічний партнер призначає вже засудженого судовою системою і засудженого за тяжкі злочини людини на посаду”, – сказав він.

Читайте також:  У Польщі 49-річний чоловік познущався з 19-річної українки, яка втекла від війни

Гахарія нагадав, що після того, як Саакашвілі був призначений свого часу головою Одеської обласної державної адміністрації, знадобилися певні зусилля, щоб повернути після “певних історій” відносини між Грузією і Україною в нормальні рамки.

“Я особисто був у це включений, особисто відвідував Київ, особисто проводив зустрічі. Зараз ми відкликаємо посла, щоб ці політичні авантюристи не змогли перешкодити нашим братнім і стратегічним відносинам і не поставили б під ризик ці відносини. Це для нас найважливіше”, – сказав Гахарія.

При цьому він також висловив надію, що Саакашвілі не буде дозволено втручатися у внутрішні справи Грузії та Києва.

“Як зможуть утримати Міхеїла Саакашвілі від того, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії? Це мене дуже цікавить, і я буду за цим стежити”, – сказав прем’єр.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: