facebook

У Калуському ліцеї №2 готують за рецептами Євгена Клопотенка. ФОТО+ВІДЕО

У Калуші комісія з контролю організації харчування продовжує перевіряти якість харчування у навчальних закладах міста. Цього разу представники міської влади, депутатського корпусу, управління освіти, міського управління ГУ Дерспоживслужби та батьківської громадськості завітали до ліцею №2.

Пише - джерело.

У коментарі “Вікнам” заступник міського голови Любов Максимович зазначила, що завдання комісії —здійснювати контроль за організацією і якістю харчування дітей у загальноосвітніх і дошкільних закладах:

“Наше завдання — перевірити організацію приготування їжі, подивитися чи дотримуються санітарні норми на харчоблоці працівниками і чи загалом дітям смакують страви”.

Продукти шкільного меню ретельно перевіряються на якість і сертифікованість. Для того, щоб подивитися наскільки усім смакують шкільні страви серед школярів, педагогів і батьків проводять анкетування.

Підприємець Микола Федорів каже, що асортимент страв у Калуському ліцеї №2 широкий і різноманітний. Кожного дня кухарі готують одну першу страву і чотири види салатів. Декілька гарнірів на вибір — макарони, гречка, рис, картопля, пшенична, кукурудзяні каші. М’ясну їжу — котлети, тефтелі, смажену рибу, курячі відбивні. Солодкі страви — сирники, оладки, випічку власного виробництва. Напої — какао, чай, компот. Також готують їжу із «нового шкільного меню» відомого кулінара Євгена Клопотенка, каже Микола Федорів:

“Готуємо декілька страв за його збірником — кебаб з сиром, чай каркаде, соус каркаде, салат з капусти з насінням, салат з буряка з абрикосовим варенням”.

Ціни в шкільні їдальні різні. Для учнів 1-4-х класів вартість обіду обійдеться у 12 грн, для дітей з малозабезпечених сімей, дітей-переселенців, дітей учасників АТО — 18 грн. Харчування для дітей позбавлених батьківського піклування порція коштуватиме 22 грн.

Читайте також:  Нагодуй бідного: мер Франківська роздавав їжу безпритульним. ФОТО

Представник батьківського комітету Оксана Василів зазначила, що меню калуського ліцею №2 вона задоволена:

“На мою думку, меню є корисним і смачним. Мій син ходить у шостий клас, йому все подобається. Не було такого дня, щоб він чогось не з’їв. Навпаки каже, щоб я готувала такі котлети, як у школі”.

У інших школах, на думку Оксани Василів, їжа теж смачна і поживна. Проте є «але»:

“Сьогодні у другій школі подали в меню сирники. Ми помітили, що сирники з’їли всі. У попередніх школах подавали гречку, макарон, які діти залишали”.

Представник батьківського комітету висловила свою думку щодо нового шкільного харчування впровадженого кулінаром Євгеном Клопотенком:

“Кажуть, що воно корисне. Але не всі діти люблять багато приправ, різної зеленої цибулі, кропу і петрушки”.

Любов Максимович підсумувала перші результати щодо якості харчування школярів і висловила свої побажання:

“Однозначно можна сказати, що сьогодні умови в школах покращилися. Зокрема проведено капітальні ремонти в харчоблоках, придбано нове обладнання, систематично оновлюється посуд. Хотілося б звернути увагу на різноманітність харчування, щоб дитина мала вибір тих страв чи продуктів, які вона любить. Цю пропозицію ми будемо вносити підприємцям, директорам навчальних закладів на обговорити для покращення шкільного харчування”.

Нагадуємо, комісія з контролю організації харчування вже перевірила якість харчування в ЗОШ №5, ліцеї №10, ЗОШ №3 та Калуській гімназії імені Дмитра Бахматюка. Проводитиметься перевірка і в дошкільних навчальних закладах

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: