facebook

У Тлумацькому районі планують висадити вишневі сади

18 червня, за ініціативи голови Тлумацької райдержадміністрації Сергія Гаєвського відбувся робочий візит керівництва РДА, сільських голів Тлумаччини до Коломийського району, Підгайчиківської ОТГ.

Мета візиту – отримання досвіду садівництва вишень, ознайомлення із процесом вирощування, від саджанців до готового продукту. Про це у мережі повідомив голова Тлумацької райдержадміністрації Сергій Гаєвський.

Пише - джерело.

За статистикою в Україні більшість урожаю вишень вирощується в невеликих домогосподарствах населення, при цьому існує значний потенціал зростання їх промислового вирощування. Актуальним питанням в агровиробництві є вирощування екологічно чистої та безпечної продукції.

Делегація Тлумаччини відвідала вишневий сад плодорозсадника де могли ознайомитися з технологіями їх вирощування. Спеціалісти плодорозсадника радо відповідали на питання та ділилися досвідом успішного вирощування вишні. Також усі присутні відвідали сокочавильний завод, де усі ознайомились із процесом переробки. Варто зазначити, що у Тлумацькому районі незабаром плануються розвивати проекти по розміщенні вишневих садів, а фермери, які цим будуть займатись отримають допомогу у оформленні документів, отримають гарантований збут продукції, а від держави можливість взяти участь у програмі компенсації частини коштів за саджанці вишні.

Читайте також:  Повна руїна: Як виглядає відділення Укрпошти в селі Нижнів на Тлумаччині

За словами голови райдержадміністрації Сергія Гаєвського можна стверджувати, що поїздка вдалась – учасники поїздки отримали знання по технології вирощування вишні, догляду за садом, отримали відповіді на запитання, а найголовніше побачили на практиці досвід ведення садівництва, а здобуті знання зможуть використати для розбудови такого господарства у своїх населених пунктах.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: