facebook

У центрі Івано-Франківська “заробітчани” пропонують фото з твариною на ланцюгу (ФОТОФАКТ)

У центрі Івано-Франківська експлуатують тварин, пропонуючи за гроші сфотографуватися з ними.

Пише - джерело.

Про це повідомила працівниця патрульної поліції, активістка зоозахисного руху Олена Біла, інформує Фіртка.

На появу заробітчан відреагували мешканці міста:

“Люди, добрі люди! Не фотайтеся з цим середньовіччям, не сприяйте цій нісенітниці, мавпочка працює на морозі розважаючи натовп. Це що, пересувний цирк 1890 року? Де вона взагалі взялася тут у Франківську і невже це не очевидно вам, батькам, що фотографуєте своїх діточок з нею, що це жива істота на ланцюгу у мороз – це людяно невже?”, – закликала Diana Hiraeth.

“Геть розум втратили, на морозі з твариною, яка любить тепло. Посеред міста. Куди міліція дивиться. Жах”, – коментує Oksana Turchynyak.

Олена Біла радить у таких випадках викликати муніципальну інспекцію та патрульну поліцію, які можуть встановити особу людини, яка таким чином заробляє на тварині та перевірити чи має вона необхідні документи на неї.

У разі, якщо ви виявили людей, які експлуатують диких тварин/птах/рептилій шляхом здійснення пропозиції перехожим сфотографуватися з такими тваринами, рекомендує вчиняти наступні дії:

1. Викликаємо інспекцію з благоустрою.
2. Викликаємо патруль (для перевірки документів на тварину та встановлення особи. Самостійно йдемо у відділок поліції для написання заяви).
3. Чекаємо на екіпаж. Не афішуємо, що ви викликали служби. Просто почекайте в стороні.

Які правопорушення вчиняють такі особи з дикими тваринами:

1. Відповідно до пункту 8 частини першої статті 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» вказано, що на об’єктах благоустрою забороняється: випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях. (Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”).

Читайте також:  Всі блокпости на в’їзді в Івано-Франківськ зняті

2. Слід пам’ятати, що відповідно до підпункту третього розділу I Правил використання тварин у видовищних заходах, затверджених Наказом Міністерства аграрної політики № 643 від 13.10.2010 року, особи, які використовують тварин у видовищних заходах, зобов’язані дотримуватися вимог чинного законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження, а також не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб та не створювати загрози безпеці людей, а також тварин, у тому числі через жорстоке поводження з ними. Виходячи з вище зазначеного, особи, які нав’язують «фотопослуги» з мавпами та іншими дикими тваринами створюють загрозу безпеці людей та тварин, оскільки мавпа чи інша дика тварина під час сеансу фотографії може вкусити людину, яка з нею фотографується або іншу особу.

Відповідно до положень статті 1 Закону України «Про ветеринарну медицину» ветеринарні документи – документи дозвільного характеру, до яких належать міжнародний ветеринарний сертифікат, ветеринарне свідоцтво, ветеринарна картка, ветеринарна довідка та ветеринарно-санітарний паспорт на тварину, видані державними ветеринарними інспекторами або уповноваженими чи ліцензованими лікарями ветеринарної медицини, що підтверджують ветеринарно-санітарний стан тварини.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: