facebook

Україна і Німеччина підписали угоду про забезпечення житлом переселенців з Донбасу

Уряди України та Німеччини підписали угоду, згідно з якою передбачається направлення 25,5 млн євро на житло внутрішньо переміщеним особам, які втратили його внаслідок збройної агресії Росії на Сході України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Сьогодні, 3 червня 2020 року, Кабмін, в особі Віце-прем‘єр-міністра Олексія Резнікова, та уряд Федеративної Республіки Німеччина, в особі Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Анки Фельдгузен, підписали Угоду щодо співробітництва в рамках реалізації проекту “Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб”, – йдеться у повідомленні.

Пише - джерело.

Так, згідно з Угодою 25,5 млн євро передбачено направити на реалізацію проєкту “Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб”, метою якого є забезпечення житловими приміщеннями українців, які були вимушені покинути свої домівки через збройну агресію Російської Федерації.

Читайте також:  У родини ветерана АТО з трьома дітьми під Франківськом згорів дім – потрібна допомога

Зазначається, що тепер буде тривати підготовка до укладення договору фінансування, яким визначатиметься порядок та умови надання коштів, порядок їх використання, механізми залучення фінансової установи, відповідальність за неналежне виконання умов договору.

“Попередньо передбачається, що ВПО зможуть отримати кредит у сумі до 20 тис. євро до 10 років під пільгові умови (3-5%) із розрахунком 21 кв м загальної площі на 1 людину + 10,5 кв м на сім‘ю”, – додали в Міністерстві.

Нагадаємо, як раніше повідомляли в Мінветеранів, для проживания внутрішньо переміщених осіб придбають 60 квартир, 40 з яких – у Маріуполі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: