facebook

Українка встановила світовий рекорд колекцією сонечок

5 тисяч 555 сонечок – мешканка Дніпра Надія Комарова офіційно встановила світовий рекорд.

Вона зібрала найбільшу колекцію виробів із божих корівок і нарешті потрапила до Книги рекордів Гіннесса. Про це йдеться в ТСН.

Пише - джерело.

У квартирі Надії Комарової їх 15 тисяч штук.

“Це реально антидепресант для мене. Я підживлююсь, заряджаюсь ними, як батарейками, вони мені допомагають”, – каже жінка.

Так заряджається від сонечок вже 10 років, хоча за фахом жінка- математик. Почалося все з подарунків та спонтанних покупок, а потім зупинитися вже не могла.

Тричі встановлювала всеукраїнський рекорд. Та врешті мріяла про головну планку – світове визнання. У колекції жодного саморобного чи такого, що повторюється – для визнання рекорду усі екземпляри сонечок мали отримати опис, номер та увійти до каталогу. Та ще й мали бути затверджені біологом. Для реєстрації Надія надала лише частину своєї колекції, бо та надто велика.

Читайте також:  Встановили рекорд: у Франківську зварили 1420 літрів баношу

“За десять років ми витратили на цей рекорд найбільше зусиль. Лише правила рекорду займали три сторінки тексту дрібним шрифтом. Якби вона описала всю колекцію, на це б пішло ще два роки”, – каже представник національного реєстру рекордів України Віталій Зорін.

Разом з дипломом та світовим визнанням Надія отримала лише сувенірну кепку. Зараз жінка мріє чи то про музей, чи то про наступний рекорд. Змагатися сонячною колекцією Надія може хіба сама із собою. Найближче за розміром зібрання сонечок колекціонерки з Нідерландів- нараховує лише 3 тисячі штук.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: