facebook

Українці масово лишилися пільг на комуналку: що трапилося

В системі монетизації субсидій стався масштабний збій, проте чиновники запевняють, що все в порядку.

Пише - джерело.

У зв’язку з некоректною роботою Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків (ЄДАРП) близько 60 тис. українців не отримали своїх виплат в листопаді 2019 року.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

У свою чергу чиновники запевнили, що пільги за компослуги за жовтень і листопад цього року було нараховано своєчасно і в повному обсязі.

680 млн грн були перераховані пільговикам за жовтень (перерахунок відбувся 8 листопада), а 1,3 млрд грн – за листопад для розрахунків у грошовій безготівковій формі (перерахунок відбувся 10 грудня). При цьому в готівковій формі було перераховано 40 млн грн, а за листопад – майже 80 млн грн“, – повідомили у Мінсоцполітики.

У листопаді чисельність отримувачів пільг у грошовій готівковій формі склала понад 77 тис. громадян, а у грошовій безготівковій (через АТ “Ощадбанк”) – майже 1,7 млн громадян. При цьому у відомстві додали, що не нараховані пільги приблизно 60 тис. осіб з-за некоректної інформації до ЄДАРП.

Читайте також:  Сейм Литви закликав Євросоюз невідкладно надати Україні статус кандидата

У міністерстві пояснили, що пільги на оплату житлово-комунальних послуг нараховуються на підставі даних про одержувачів, які містяться в ЄДАРП. Частина цих даних на старті монетизації була застарілою, оскільки вносилася 15 років тому і в багатьох випадках не коректувалася. Тому виникли затримки по створенню особистого кабінету пільговика в “Ощадбанку”.

Отримувачів субсидій в безготівковій формі “Ощадбанк” щомісяця інформує про нарахування субсидій і пільг, а також відображає інформацію про оплату за послуги ЖКГ в особистих кабінетах клієнтів.

При відсутності такої інформації SMS вчинити не може. Розсилка SMS-повідомлень через всіх операторів мобільного зв’язку здійснюється централізовано АТ “Ощадбанк” за допомогою спеціального програмного забезпечення.

Підкреслюємо, фінансування нарахованих сум пільг Мінсоцполітики відбувалося вчасно. Тому про заборгованість з боку держави мова йти не може“, – підкреслили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за субсидією в листопаді звернулося менше людей, ніж в цей же час минулого року.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: