facebook

В Україні припинили роботу усі вуличні таксофони

У зв’язку зі зменшенням попиту «Укртелеком» вимкнув усі вуличні таксофони з 1 лютого 2020 року.

Пише - джерело.

«Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів. Укртелеком прийняв рішення про припинення з 01.02.2020 року надання послуг фіксованого телефонного зв’язку, які надаються з таксофонів», – повідомив провайдер.

В «Укртелекомі» додали, що таксофонна мережа включає 4,8 тис апаратів, більшість із них розташовані у містах. Щодня у середньому з них проводили по 2,5 хв розмов. І якщо у 2017 щомісячний обсяг розмов складав 900 тисяч хвилин, то у 2019 він знизився до 380 тисяч.

Читайте також:  Українцям завищують суми в платіжках за газ: як не заплатити зайвого

Окрім того, обладнання для таксофонів є застарілим, як фізично, так і морально. Його не випускають в Україні, що завдає складнощів в експлуатації. Загалом послуги таксофонів є збитковими.

«Протягом останнього часу до компанії були неодноразові звернення від різних структур та організацій щодо розміщення таксофонів на комерційній основі, тобто зі сплатою Укртелекомом орендної плати за їх розміщення», – уточнив «Укртелеком».

Раніше компанія «Укртелеком» вирішила відкласти підвищення тарифів на послугу фіксованої телефонії. Вона мала подорожчати з 1 січня на 20%.

Нагадаємо, Виконавча служба наклала арешт на майже 93% акцій «Укртелекому» за борги ТОВ «ЕСУ» (власник пакета акцій «Укртелекому») перед «Ощадбанком».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: