facebook

В уряді сказали, щоб буде з зарплатами чиновників

Розмір премій президента, прем’єра та спікера треба прив’язати до зростання ВВП. А зарплату міністрів – до того, що вони безпосередньо зробили.

Пише - джерело.

Про це сказав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”

“Президент доручив нам дати загальну пропозицію щодо архітектури зарплат.

Протягом останнього тижня я проводив цю роботу. Ми пробували звести все в єдину систему для того, щоб, з одного боку, була зрозуміла логіка співвідношення зарплат у різних органах, з іншого – щоб було зрозуміло, до яких конкретних показників прив’язана змінна частина. А з третього боку, щоб це було прийнятно для суспільства, але ми могли дати відповідь на запитання фахівців, яких ми хочемо залучити”, – розповів він.

“Наприклад, згідно з тією пропозицією, яку я зробив, у президента, прем’єра та спікера, як у перших осіб, премія прив’язана до зростання ВВП.

Читайте також:  Вчитель-початківець отримує менше 3 гривень за навчання одного учня на уроці

У кожного з міністрів зарплата може бути прив’язана до того, що він безпосередньо зробив, наприклад до щоквартального звіту. У депутатів може бути прив’язка до якихось своїх показників. Найпростіше – це за тим, наскільки вони беруть участь у сесії та комітетах”, – додав міністр.

Ще одна пропозиція – щоб для керівників обласних державних адміністрацій змінна частина зарплати була прив’язана до щоквартального рейтингування.

В уряді наразі дискутують, яким має бути баланс між окладами чиновників і змінною частиною зарплати.

“Тут немає правильної відповіді. Наприклад, коли я займався бізнесом, то завжди вважав, що чим більша змінна частина, тим краще, тому що в тебе більше інструментів для мотивації людини.

З іншого боку, європейський досвід свідчить, що має бути фіксована частина більша, а змінна менша, якщо не помиляюся, 70/30 вважається оптимальним співвідношенням. Ми знайдемо якийсь баланс”, – сказав Дубілет.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: