facebook

В ВООЗ назвали єдині ефективні ліки від Covid-19

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що на даний момент є тільки одні ефективні ліки проти коронавірусної інфекції Covid-19 у важкій формі – дексаметазон.

“В даний час кортикостероїд дексаметазон як і раніше є єдиним терапевтичним засобом, яке показало свою ефективність проти Covid-19 для пацієнтів з важкою формою хвороби”, – повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус під час брифінгу.

Пише - джерело.

Він підтвердив інформацію, що проміжні результати найбільшого в світі дослідження препаратів для лікування Covid-19, показали, що препарати ремдесівір, гидроксихлорохін, інтерферон і лопінавір виявилися неефективними при коронавірусі.

Читайте також:  Вчені пояснили, чому під час COVID-19 виникають тяжкі ускладнення і чи можна їм запобігти

Результати досліджень показали, що застосування препарату на третину зменшувало ризик летального результату у хворих, підключених до апарату ШВЛ, а також на одну п’яту – у тих, хто отримує кисневу терапію.

У ВООЗ рекомендують застосовувати кортикостероїди тільки для лікування пацієнтів з важким перебігом. При легкій формі ці препарати не приносять ніякої користі або навіть можуть виявитися шкідливим. У ВООЗ підкреслили, що лікування кортикостероїдами має проходити під наглядом лікаря.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: