facebook

В’їзд для іноземців заборонено: назвали країни, які не приймають іноземців

Незважаючи на безвіз та наявність шенгенської візи, в’їзд у деякі країни повністю заборонили. Так повністю заборонили в’їзд в Ізраїль, але за винятком мандрівників, які планують перебування понад два тижні та мають контактну особу, в якої можуть відбути домашній двотижневий карантин.

Пише - джерело.

Президент США Дональд Трамп оголосив про заборону в’їзду для всіх іноземців, які у останні 14 днів відвідували країни шенгенської зони. На практиці це означатиме зупинку авіасполучення практично з усім Євросоюзом.

Індія днями попередила всі авіалінії, що не пустить до себе мандрівників, які перед тим відвідували Італію, а також Францію, Німеччину, Іспанію або є громадянами цих держав. Навіть якщо вони мають чинну візу – та буде анульована. У четвер були посилені і ці заходи – індійський уряд планує скасувати всі без винятку візи певних категорій, пише Європейська правда.

Скасування віз або безвізового режиму через коронавірус є не дуже частим, але й не надто рідкісним заходом. Кілька країн з-поміж тих, хто мали безвіз із Китаєм, зупинили його дію ще на початку епідемії, В’єтнам скасував безвіз для італійців тощо.

Перевірятимуть і громадян на наземних кордонах. Польські прикордонники вимірюють температуру і збирають деталізовану інформацію про мандрівників, які мусять заповнити спеціальний формуляр англійською чи польською мовою. Як українські, так і російські медіа повідомляють про зростання черг через додаткові перевірки. Однак про масові відмови у в’їзді через ці перевірки не повідомляється.

Читайте також:  Поляки побили вагітну українку: родина з України зазначала жорстокого нападу у Любліні

Першою на злам шенгенських правил пішла Австрія, яка закрила кордон для тих італійців чи подорожуючих з Італії, хто не має довідки про відсутність коронавірусу в організмі. Другою стала Словенія, яка повністю закрила кордон з Італією для пасажирського руху.

Водночас найбільші країни ЄС критично ставляться до обмежень руху в Шенгені. Президент Франції Еммануель Макрон назвав рішення Словенії та Австрії про закриття кордонів з Італією “поганими” і додав, що вважає більш ефективною боротьбу з коронавірусом в уражених регіонах. Німецька канцлерка Ангела Меркель також розкритикувала Австрію і Словенію та закликала “не ізолюватися”.

Уряд Мальти оголосив про повну заборону на поїздки до та із п’яти шенгенських країн: Італії, Швейцарії, Німеччини, Франції та Іспанії.

Угорщина зупинила дію Шенгену на своєму кордоні з Австрією та Словенією (а також посилила контроль на кордоні з Хорватією). Окрім того, угорська влада повністю зупинила автобусне сполучення та рух пасажирських потягів до цих двох країн. Безумовна заборона в’їзду до Угорщини тих, хто має італійський паспорт. Виходячи із заяв представників уряду, заборона діятиме незалежно від наявності медичної довідки та інших обставин. Такого у Шенгенській зоні ще ніколи не було.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: