facebook

Вчені розкрили секрет самознищення туберкульозу

Міжнародна група вчених відкрила новий токсин, що блокує важливі для життєдіяльності бактерій туберкульозу амінокислоти. Без них ці шкідливі мікроорганізми не можуть вижити.

Пише - джерело.

Туберкульозна паличка вражає легені, але може впливати і на гланди, кістки і нервову систему. При цьому бактерії виробляють токсини, які допомагають їм адаптуватися до нового середовища. Вченим вдалося з’ясувати, що іноді ці токсини шкодять самим бактеріям, повідомляє Phys.org.

В ході дослідження, вченим вдалося відкрити новий токсин MenT, який виробляє бактерія Mycobacterium tuberculosis, токсин, який пригнічує використання амінокислот, необхідних бактерії для виробництва білка.

Читайте також:  Катували і змушували працювати: на Рівненщині і Тернопліьщині незаконно утримували близько 150 осіб під виглядом лікування. ФОТО

“Таким чином, зростання Mycobacterium tuberculosis зупиняється, і бактерія вмирає”, – йдеться в статті.

Вчені сподіваються, що їх робота ляже в основу медичних препаратів нового покоління. Адже в той час, як більшість випадків туберкульоз можна вилікувати за допомогою існуючих ліків, зростає кількість резистентних до антибіотиків випадків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: